קריסת בית המגורים בחולון יצרה שיח לוהט בנושא ביטוח דירה. צרכני הביטוח בישראל קיבלו בבת אחת כמות אדירה של מידע, טיפים והמלצות על ביטוח מבנה ותכולה, ואיך להתגונן ביטוחית בפני מקרים כגון זה שכולנו ראינו בטלוויזיה.
בצד הטוב של הדברים – מבול המידע תרם מאוד הגדלת המודעות, הן לצורך והן למורכבות של ביטוח דירה, וכמה חשוב להתייעץ עם הסוכן לפני שרוכשים פוליסת ביטוח מבנה, פוליסת תכולה, וגם ביטוח מבנה למשכנתא. מודעות צרכנית היא דבר טוב לענף הביטוח.
בצד הפחות טוב – המידע עלול היה לבלבל, במיוחד בכל הקשור לביטוח "סכום נוסף" (ערך קרקע).
חשוב לדעת! ביטוח 'סכום נוסף' אכן מיועד למקרים בהם קרס בניין שלם עם כמה דירות, אך לא כל קריסה מכוסה במסגרת הביטוח.
עפ"י הידוע כעת, בכלל לא בטוח שבעלי דירות בבניין שקרס זכאים לתגמולי ביטוח, אף שהיה להם ביטוח דירה עם הרחבת 'סכום נוסף'.
הפוליסה מגדירה במדויק באילו נסיבות הכיסוי תקף. בדרך כלל, כיסוי 'סכום נוסף' מתיישר עם האירועים הביטוחיים המכוסים בפוליסת הבסיס – התפוצצות, רעידת אדמה וכד'. כלומר, קריסה הנובעת מהזנחה ו/או מהתיישנות אינה מכוסה בהכרח.
יש להניח כי חקירת המקרה, ע"י הרשויות האחראיות וע"י גורמי הערכה שונים (שמאים, למשל) תימשך זמן רב, ויש אף אפשרות כי העניין יגיע לפתחו של בית המשפט. היו דברים מעולם.
השורה התחתונה היא בסיסית: לא קונים ביטוח דירה בלי להתייעץ עם סוכן.
חשוב להכיר את כל האפשרויות, אבל יותר מזה – חשוב לדעת איך לבנות את סל הכיסויים המתאים לכם.
כמו שהבנו כולנו – ביטוח דירה דורש יותר מחשבה ממה שחשבנו. גם בעידן הדיגיטלי, בו ניתן לרכוש ביטוח דירה אונליין, כדאי להגיע אל הממשקים המקוונים עם הידע ועם ההמלצות האישיות. אנחנו בעצמנו, בסוכנות ק.מ. דנאור, מציעים לכם ממשק אונליין לרכישת ביטוח דירה.
זה לא במקום הייעוץ האישי.